Szobafestés festék választó.

Szobafestés festék választó.

Szobafestés előtt áll, de nem tudja, hogy milyen festéket válasszon?

2020. augusztus 07. - Trembecki Sándor

Az alábbi oldalon hasznos tippeket, ötleteket talál! Falfestékek tulajdonságairól.

Szobafestés diszperziós festékkel:

 

A diszperziós festéket általában tisztasági festésnél alkalmazzuk. Színtartóssága kiváló, dörzsállóak.

Általában tisztasági festésnél alkalmazzuk.

Kiválóan színezhetők, a gyárilag színezettek önmagukkal, vagy színező paszták bekeverésével tovább színezhetők, azonban a fehér diszperziós festékek csak 3-5% színezhetők, tehát pasztell árnyalatra.


E termékekre is igaz, hogy a minőséget, ami esetükben fokozott ellenálló képességet, színtartósságot jelent, meg kell fizetni. Az olcsóbbak csak alig moshatók, és hamar el is színeződnek. Szobafestés árak minőségi festékekkel.

Páradús helyiségekbe nem ajánlott a használatuk, mert a nedvesség miatt könnyen gombásodnak.

Általunk ajánlottakból néhány:

Héra, Polifarbe, Supralux, Caparol, Düfa.

 


  

Latex festék:

Ezek  a nevük alapján nem gumi, hanem valójában diszperziós festékek, amelyek azonban polimerizált lakk nyersanyagú kötőanyaggal készülnek. Viszonylag kis viszkozitásuk mellett nagy a pigment tartalmuk. Vízben oldható festékek, amelyek bármely anyagra kézzel, ecsettel, hengerrel továbbá szórópisztollyal is könnyen felhordhatók. Ez a festési módszer gyorsan száradó, jól fedő és igen ellenálló, sav és lúgálló bevonatot biztosít a falon. Érdemes minél szebb alapfelületet létrehozni, tükörsimára glettelni festés előtt.

A latex festékeket matt,  selyem, fényes változatban, különféle színekben gyártják. 

 

Általunk ajánlottakból néhány:

 

Héra Prémium, Dulux, Polifarbe Platinum, Polifarbe Inntaler.

 


 

 

Mész festék:

Kiváló páraáteresztő képességű, oldószermentes, vízzel hígítható. Hátránya, hogy már vékony rétegben is repedésre hajlamos.

Újabban minőségileg javított, gyárilag előállított, felhasználásra kész változatai is beszerezhetőek, amelyek már nem hajlamosak a repedésre. Bár az alapszín hófehér, halvány árnyalatokra színezhető csak.

Fertőtlenítő hatása közismert. Általában mész-cement vakolatokra, vagy mészfestésű falak felújításakor használatos. Különösen fürdőszobák, konyhák festésénél, továbbá új épületek első-, illetve tájjellegű házak festéséhez előnyös. Manapság már kizárólag a nagyobb festékgyártók által készített, készre kevert minőségi mészfestékek használata ajánlott.

Általunk ajánlottakból néhány:

Héra Fresco, Polifarbe.

A bejegyzés trackback címe:

https://szobafestes-szobafesto.blog.hu/api/trackback/id/tr2216117778
süti beállítások módosítása